Youtube Özgün Video Fikirleri

Youtube özgün video fikirleri bulmak, bu sektörde oldukça zor bir durumdur. Youtube'da içerik çıkarabilmek için kullanıcıların en çok izlediği içerikleri tespit etmeli ve buna göre video içerik fikirleri oluşturmaya başlamalıyız. Bu yazımız içerisinden Youtube kanal fikirlerini listelemiş olacağız.

Youtube Özgün Video Fikirleri

1- Basit Animasyonlar Oluşturun

Youtube'da animasyon videoları oldukça fazla izlenmekte. Üstelik izlenen videolar arasında hiç çizim yeteneği olmayan insanlar da  bolca bulunuyor. Çizim bilmenize gerek de yok. İnsanları eğlendiren bir kişiliğe sahipseniz ve aklınızda farklı animasyon fikirleri oluşturabiliyorsanız yapabileceğiniz Youtube özgün video fikirleri olur.

Örnek videoya gitmek için buraya tıkla.

2- Kağıt Katlama (Origami) Videoları

Küçükken bol bol kağıt uçaklar, gemiler yapmışlığınız vardır diye düşünüyorum. Eğer kağıtlarla uğraşmayı ve onlarla zaman geçirmeyi seviyorsanız, Youtube için içerik buldunuz demektir. Küçük çocuklar, Youtube üzerinde kağıttan yapabilecekleri videolara çok fazla göz atıyor ve izliyorlar. İzlenme oranı yüksek olan video fikirlerine kaldığımız yerden devam ediyoruz.

Örnek kanal için buraya tıklayın.

3- Oyun Tavsiyeleri Verin

Çocukların ellerinden telefonlar düşmüyor. Her zaman yeni oyunlar oynama peşindeler. Oldukça fazla bir şekilde aratılan oyun tavsiye videoları ile oldukça fazla izlenebilirsiniz. Kendi seçeceğiniz veya internet üzerinden bulabileceğiniz oyunların listesini yaparak videolar oluşturmaya başlayabilirsiniz. Youtube içerik bulma konusunda diğer fikirlerimiz için hızla devam ediyoruz.

Örnek kanal için bana tıklayabilirsin.

4- Karşılaştırma Videoları

Aklınıza takılan iki şeyin arasındaki farkı anlamak için Youtube'u kullanmışsınızdır. Şimdi böyle deyince pek anlaşılmadı gibi ancak örneklerle tamamlayalım.
A101'de ve Bim'de satılan konserve yiyecekleri karşılaştırabilirsiniz.
Ekran kayıt programlarını denediniz ve bu programları karşılaştırarak video üretebilirsiniz.
İki ülkenin kaynaklarını veya askeri gücünü karşılaştırabilirsiniz.
Yani anlayacağınız birçok şeyi karşılaştırarak videolar üretmeniz mümkün.

Örnek için tıklayınız.

5- Diyet Videoları

Herkes evlerine çekildi ve boyuna yemek yiyorlar. Yedikleri yemeklerden sonra diyete başlamak isteyenlerin sayısı da oldukça fazla. Diyet videoları oluşturarak ve doğru zayıflama tekniklerini vererek güzel izlenmeler elde edebilirsiniz. Youtube en çok izlenen içerikler arasında diyet videoları yer almaktadır.

Örnek kanal için bana tıkla.

6- Video Montaj Dersleri

Youtube'da para olduğunu duyan birçok kişi, Youtube içerikleri oluşturmaya başladı. Ancak yine birçok kişi video montajını yapmayı maalesef ki bilmiyor. Kendi bildiklerinizi anlattığınız video serilerin oluşturursanız güzel izlenmeler alabilirsiniz.

Örnek kanal için buraya tıklayabilirsiniz.

7- Faydaları Nelerdir İçerikleri

Soğanın faydaları, bilmem ne çayının faydaları şeklinde birçok videoyla karşılaşmışsınızdır. Bu videolar gerçekten çok fazla izlenen türden. İnternet üzerinden küçük araştırmalarla bulabileceğiniz bilgiler sayesinde bu tarz videolar oluşturabilir ve kanalınızı geliştirebilirsiniz. Youtube özgün video fikirleri listemizde devam ediyoruz.

Örnek kanal için buraya tıkla.

8- Photoshop Eğitim Videoları

Photoshop'u artık neredeyse bilmeyen kalmadı. Sosyal medya için fotoğraf düzenlemeleri konusunda en çok kullanılan programlardan birisi Photoshop programı olduğu için öğrenmek isteyenlerin sayısı da bir hayli fazla. İnternet üzerindeki yabancı kanallardan öğrendiğiniz teknikleri video haline getirerek bir eğitim seti oluşturabilirsiniz.

Örnek kanal için tıklayınız.

9- SEO Eğitim Videoları

Youtube video fikirleri bulmak kolay ancak yaptığınız videoların arama sonuçlarında gözükebilmesi için SEO bilinmesi gerekmekte. Youtube, Google, Amazon, Instagram gibi sosyal medya platformlarında üst sıralara çıkabilmek için kullanıcılar SEO yöntemlerini bol bol aramaktadırlar. Kendi öğrendiğin bilgileri video haline getirerek güzel izlenmeler kazanabilirsin. Youtube özgün video fikirlerine devam ediyoruz.

Örnek kanal için tıkla.

10- Yazılım Dersleri

Artık her şey yazılım oldu ve kodlama öğrenmek isteyen insanlar için Türkçe kaynakların sayısı yetersiz geliyor. Eğer bu tür konularda ilgiliyseniz veya zaten yazılım dili biliyorsanız eğitim videoları oluşturabilirsiniz. Oluşturduğunuz eğitim videolarıyla hem kendi bilgilerinizi pekiştirmiş olacak hem de diğer insanlar için öğretici videolar yapıp izlenmenizi arttırabileceksiniz.



Bu eğitimin serisi için Youtube Rehber arşivimize göz atabilirsiniz.

Bu yazımızda Youtube'da özgün videolar üretmek isteyenler için video fikirlerini listelemiş olduk. Kendi kanalınızı oluşturmak ve bu serüvene devam etmenin altın kuralı, sevdiğiniz bir konuyu tespit etmek ve sabırla devam etmektir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Youtube İzlenme Arttırma Taktikleri 2020

Youtube Altyazı Ekleme Programı - Her Dilde Çeviri İmkanı

YouTube 1000 Abone Kasma Ücretsiz Taktik!